0 oy
Isı Yalıtımı kategorisinde (22 puan) tarafından
Merhabalar. 3+1 ara kat merkezi pay olcer olan binada yaşıyorum. Tum odalarim rahatlıkla ısınıyor. Fakat salonda tek petek olmasindan mi bilmiyorum ısınamıyorum birinci sorum bu neden olabilir?

İkincisi ekonomik olmasi icin petekleri ne sekilde kullanmaliyim. Vanalar termostatli degil. Kafamiza gore açıyoruz. Biz kapatmadigimiz surece hep petek sıcak. İlk ay ne gelcek diye bilmedigimizden anlamıyoruz da açıkçası.

Ayrica peteklerin vanasi actigimizda su sesi geliyor ve hic gitmiyor. Hep su sesi var.

Duvara asilan derece ayarlama maddesinden bizde yok.

Vanalarda termostatli degil. Kombi de yok merkezi oldugundan . Nasil kullanmamiz konusunda yardimci olun. Vanalari degistirmelimiyim sizce?

1 cevap

0 oy
(56 puan) tarafından
Merhabalar, eğer sistem mobil sistem değil ise salondaki petek son petek olabilir bu yüzden en son sıcak su ona gelene kadar soğuyor olabilir.

2. Olarak eğer kullanmadığınız odalarınız var ise o odanın vanasına tam kapalı konumda iken çizgi çekin ve 1 tur döndürün böylece içerisine çok az da olsa su girmiş olacak. Odalar arası delteT çok fazla olduğu için kullandığınız odayı ısıtmaya çalışırken bitişiğinde bulunan odayı ısıtmak isterken sıcak olan odadan soğuk odaya sürekli ısıyı geçişi olacak buda yakıt tasarraufu yapmak isterken tam tersine daha fazla yakıt yakmanıza sebep olacaktır.

3. Olarak petek içerisinde su olduğu için ses yapıyor olabilir hava alma anahtarı ile vana bağlanmayan taraftan havasını alabilirsiniz.

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
7, Aralık, 2021 Genel Sorular kategorisinde ertugrul20 (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
0 oy
0 cevap
28, Şubat, 2023 Isı Yalıtımı kategorisinde makmüh (46 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap
12, Ocak, 2023 Isı Yalıtımı kategorisinde MertHoyrat (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
9, Aralık, 2021 Isı Yalıtımı kategorisinde anilkabc (22 puan) tarafından soruldu
...