0 oy
Genel Sorular kategorisinde (24 puan) tarafından
Merhaba 4 blok 60 dairelik bir sitede yaşıyorum. Sitemiz merkezi sistem doğalgaz ile ısınıyor. Her ay kalorimetre ölçümü yapılarak daire başı faturalar hesaplanıyor. Ancak kalorimetrelerin doğru ölçüm yapmadığına dair çok şikayet var. Ayrıca çok çabuk bozuluyor. Acaba kalorimetryi hiç hesaba katmadan siteye gelen doğalgaz faturasını 60 a eşit şekilde bölsek olur mu? Teşekkürler

1 cevap

0 oy
(56 puan) tarafından
Kalorimetrelerinin kullanım ömrü ve bakım süreleri vardır. 2 yılda bir yıkama hizmeti verilmesini tavsiye ederim. Ultrasonik kalorimetler yıkanınca, aynaları temizlendiği için daha hassas okuma yapıyor. Ya da cihazın 10 yıl kullanım ömrü dolduysa mekanik kalorimetrelere geçilebilir. Ayrıca merkezi sistem kapalı devre suyunda kimyasal şartlandırma, site yönetimie tarafından muhakkak yapılması lazım.

Tüm faturanın ortak daire sayısına bölünmesi, insanların nasıl olsa parasını veriyorum diyerekten kış günü cam açıp, radyatör yakmalarına sebep verir. Daire başı harcama daha da artar. Sayaçla tüketimi ölçüp daire başına faturalandırmak en doğrusudur.
(24 puan) tarafından
Teşekkür ederim. Peki ultrasonik kalorimetrenin yıkanması nasıl? İnternette aradım ama bulamadım. Söküp, içinden basınçlı su geçirmek gibi mi?

İlgili sorular

0 oy
1 cevap
23, Şubat, 2020 Genel Sorular kategorisinde Zirvepark (22 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
19, Aralık, 2020 Doğalgaz Tesisatı kategorisinde İlknur (22 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap
7, Aralık, 2019 Doğalgaz Tesisatı kategorisinde Kadriye (23 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap
3, Ocak, 2018 Doğalgaz Tesisatı kategorisinde arzu esercan (22 puan) tarafından soruldu
...